Ta strona wykorzystuje pliki cookie, aby zapewnić najlepsze doświadczenia użytkownika. Kontynuując przeglądanie, zgadzasz się na naszą politykę dotyczącą plików cookie.
Grezzona di Frantoio- Oliwa z oliwek Extra Vergine
(niefiltrowana z kapslem)
Oliwa extra vergine to najcenniejsza oliwa z oliwek.
Pochodzi z pierwszego tłoczenia na zimno.
Ma doskonały smak, zapach i kwasowość.
Najważniejszy tłuszcz oliwy z oliwek to jednonienasycony kwas oleinowy.
Pomaga chronić organizm przed astmą i alergicznym zapaleniem błon śluzowych.
Oliwa z oliwek zawiera także wielonienasycone kwasy tłuszczowe, które do spółki z kwasem oleinowym obniżają krzepliwość krwi, co zapobiega zatorom, wylewom, zawałom.
Oliwa to także bogactwo witaminy E, najsilniejszego z przeciwutleniaczy.
Oliwa z oliwek nadaje się do sałatek, smażenia, pieczenia, gotowania.
Oliwa niefiltrowana nazywana jest najbardziej wartościową wśród oliw, ze względu na to, że jest to oliwa wyjątkowo młoda, o bardzo świeżym, przyjemnym, aczkolwiek zdecydowanym smaku i aromacie.
To bardzo gęsta i mętna oliwa, która idealnie nadaje się do stosowania zarówno na zimno do sałatek, świeżych warzyw jak i na ciepło, do doprawiania zup, gulaszu czy polania gorącej bruschetty.
To oliwa, która wyjątkowo oddaje smak i zapach najwyższej klasy oliwek, z których została wytłoczona, często przypomina przyjemny smak zielonego pomidora lub dopiero co skoszonej trawy.
3 Przedmioty
Specyficzne kody
Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś komentarz
Czy jesteś pewien, że chcesz zgłosić ten komentarz?
Zgłoszenie wysłane
Twój komentarz został wysłany i będzie widoczny po zatwierdzeniu przez moderatora.
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane
Napisz swoją opinię
Recenzja została wysłana
Twój komentarz został dodany i będzie widoczny jak tylko zatwierdzi go moderator.